ouaille_aime_scier

Forum Replies Created

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: GPU NVidia GForce 1660 Ti #28984
    ouaille_aime_scier
    Participant

    Thanks for your quickly answer, I will test all of that this evening. For the installation, I use the diskimg-livecd but I will take the livecd-rolling instead.

    in reply to: ethernet Realteck #28913
    ouaille_aime_scier
    Participant

    Hi Silvan,

    Good news, I found the solution for my sound card problem.

    I have put in

    /etc/modprobe.d/blacklist :
    blacklist snd_soc_skl
    blacklist snd_sof_pci

    /etc/modprobe.d/alsa-base.conf :
    options snd-hda-intel dmic_detect=0

    Thanks for your help.

    in reply to: ethernet Realteck #28912
    ouaille_aime_scier
    Participant

    Hello Silvan,

    Unfortunately your modprobe option was not successful, I still do not have my sound card recognized on my system, I continue to look for the solution on my side.

    Thanks a lot for your support.

    in reply to: ethernet Realteck #28911
    ouaille_aime_scier
    Participant

    Hi Silvan,

    Thank you very much for all your help. I will try your different options as soon as possible and let you know if things have improved.

    in reply to: ethernet Realteck #28907
    ouaille_aime_scier
    Participant

    I have reinstalled the distro with the recent ISO and the network is fonctionnal thanks 🙂

    I have two more little problems now :
    – my sound card is not initialized by the kernel with this error in journalctl “openmamba kernel: skl_hda_dsp_generic skl_hda_dsp_generic: unsupported HDAudio / iDisp configuration found” I tested several solutions found on the web but none was successfull (my sound card is 00:1f.3 Audio device: Intel Corporation Cannon Point-LP High Definition Audio Controller (rev 30) )
    – the Plasma interface is not fully translated in french my native language and I can select the lang in the configuration center

    Thanks for advance for you ideas 🙂

    in reply to: ethernet Realteck #28906
    ouaille_aime_scier
    Participant

    Thanks Silvan I could wait for the next iso to make a proprer installation.

    in reply to: ethernet Realteck #28903
    ouaille_aime_scier
    Participant

    It seems that the r8169 and iwlwifi drivers are well. But the network interfaces are not activated. I have looked at systemd services but I saw nothing wrong in first look.
    I join the openamamba-report file in case of.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    in reply to: ethernet Realteck #28902
    ouaille_aime_scier
    Participant

    Hi Silvan,

    Thanks for your quick post. I will do it tonight.

    I would point out that this version of OpenMamba does not recognize my Intel wifi card either.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)